Wednesday, August 25, 2010

TERAPI PERNAFASAN UNTUK SAKIT KEPALA & KELETIHAN


panas-panas ni selalu buat aku sakit kepala..aku search la camne nak hilangkan sakit kepala ni..nak makan panadol tak boleh..pose kan..huk3 T_T

tiba-tiba aku jumpa tips menarik..haha..dengan cara mengawal pernafasan..

Jika sakit kepala, cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit, sakit kepala akan sembuh. (amazing! jom try :D)

Jika anda merasa lelah, tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan. Lakukan bolak-balik. Tak lama kemudian, anda akan merasa segar kembali. Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan haba panas, sehingga senang menjadi panas, lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan haba dingin.

Perempuan bernafas lebih kepada hidung sebelah kiri, sehingga hatinya mudah sekali berasa dingin. Lelaki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan, sehingga mudah sekali berasa marah.

Jika ingin bunuh diri, cubalah menutup kedua lubang hidung anda ( sebelah kanan dan kiri ) dan lakukan kira-kira 2 jam, maka anda tidak akan merasakan apa-apa. Hahahaha!!!

10 comments:

shima said...

aku pon ngah pening kepale nie.

syuE said...

ape lg..try la..hehe :)

E.I said...

hahaha.btol la. haba hidung belah kiri dan kanan berbeza
amazing!

tapi bab bunuh diri tu rasa nak gelak guling2 plak!

syuE said...

hehe..amazing kn? huhu..jgn gelak guling2..bur0k ben0 =.="

Zulfahmi Abidin said...

bahhaha..ending mcm gampang si syue nie.ko nak aku mati yer?? nice information dear..love it.fahmei practikkan lepas nie..

ardinihumaira said...

huishhh yang last tu dont try it at home. hehe

syuE said...

fahmie : hahahaha..jgn la prktik yg last tu taw ^_^ wink2 :)

dni : kat mne2 p0wn taleh try la dni..haha..

Zulfahmi Abidin said...

alahai syue nie.takkn lah fahmie nk practickan yg last tuh....ape lah.syg jgk syue kt fahmie yerk.kah2...rase mcm syue caring lah..^__^

syuE said...

sharing is caring!! <-- tade kne mngena..haha!

:: Tulip Bunga :: said...

MAMAT KONON KOREA ?????? bila smbgn niy... huhu~ betwween rjin dtg la ke blog sy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...