Sunday, June 19, 2011

Melawat mak :')



bangun pagi solat subuh then kaknyah cakap tolong jaga Harraz, dia ngan abang Azrul nak pergi kubur mak. heh!! aku nak pergi jugak!! dah lama tak pergi tawwwww.. so, aku ngan abang pun follow la jenguk kubur mak :) mak.. kitorang datang tengok mak tadi.. mak nampak tak??

kubur mak dah siap. ayah letak batu sungai. tanya jugak kenapa tak letak batu nisan macam kubur lain tu. ayah cakap saja. hehehe.. takpe, mak suka mandi sungai. letak batu sungai pun ok jugak kan mak kan??

dah 1bulan 15hari mak pergi. tapi rasa mak ada lagi kat sini. mak tak pergi mana-mana. mak ada :)

sampai kubur duduk bersila sedekah yassin kat mak. semoga roh mak dicucuri rahmat disana. semoga mak bahagia disana. semoga mak seronok kat sana. semoga mak dikelilingi dengan orang-orang yang beriman. syidah rindu mak. rindu sangat. kalau mak balik, syidah dengar jek mak membebel, syidah takkan lari masuk bilik dah. janji :')






* susah nak percaya nama kat batu nisan tu nama mak. tapi kita kena terima qada' dan qadar nya. semoga ada hikmah disebalik setiap ketentuan yang ditentukan nya. Al-Fatihah buat mak.

5 comments:

Mr feckry said...

jangan lupa sedekahkan fatiha dan al-ihklas selepas maghrib..

cucu umie said...

semoga rohnya diklgn orng2 yg beriman..amin44x..

a.Falil said...

Sedekah utk aku sekali ye...

Cyma Alid said...

alfatihah untuk mak adik..akak pun tahu mcm mane perasaan rindu itu...

Yasmien Mat yunus said...

takziah syida...baru je tau acik da xde tu pn nsb baik bukak blog ni...kuatkan semangat k, semoga roh acik ditempatkan dikalangan orang yang soleh...Amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...