Monday, May 09, 2011

Perginya takkan kembali.






al-Fatihah buat ibunda tersayang yang telah pergi menghadapNya pada 4 mEi 2011 bersamaan hari Rabu pada pukul 10.25am.. semoga roh nya dicucuri rahmat dan dikelilingi dengan orang-orang yang beriman.


pergi nya tiada siapa menduga
perginya tanpa sakit derita
masih segar di minda
wajah ketika dia gembira
bersama kami semua di Melaka

mak, pergi mu terlalu cepat
pergi mu tiada siapa yang mampu sekat
kami rela kan pemergiaan mak
kami iringi dengan doa yang tidak putus-putus buat mak
semoga mak bahagia disana hendak nya
amin..


2 Mei 2011 -

hari akhir kami di Melaka. sampai klang rehat sekejap then mak, ayah, along, abg shahrin dengan rifqi balik Ipoh.. aku stay rumah kaknyah.. abang balik shah alam.. tiada apa yang lain.. sama seperti biasa cuma kami tak hantar mak sampai bawah.. hantar depan pintu jek..

3 Mei 2011 -

petang tu kaknyah dengan abang azrul hantar aku balik puncak.. hati tiada rasa apa.. sama seperti biasa cuma kaknyah ada call mak.. kaknyah cakap mak tak sihat.. agak terkilan sebab aku tak call mak.. hmmm..

besoknya aku ada paper IMC402 tapi hati ni malas sangat nak study.. honestly aku tak study langsung.. tak tahu kenapa..

4 Mei 2011 -

lepas subuh aku niat nak study.. aku duduk aku baca tapi takde satu pun yang masuk otak.. aku baring then terlelap.. dalam pukul 8 lebih kaknyah call cakap nak balik Ipoh.. mak sakit masuk wad.. kritikal.. kaknyah suruh aku balik dengan abang lepas jawab exam..

aku risau.. aku call ayah.. ayah cakap mak still dalam wad.. tak tahu macam mana.. aku fikir positif.. mak takde pape.. mak takde pape.. aku call along, along cakap baru nak gerak pergi hospital..

lepas tu terus aku letak nota masuk bilik air.. basuh baju apa semua.. petang tu nak balik.. hope baju sempat kering.. aku mandi.. tak lama lepas tu along call.. aku tak sedap hati.. lama baru aku jawab.. suara along nangis-nangis.. along cakap mak kita dah takde.. aku marah dia.. aku suruh dia cakap betul-betul.. dia cakap betul.. mak kita dah takde..

siapa sangka??? Allah itu maha kuasa.. dia boleh ambil nyawa bila-bila masa.. tapi banyak yang aku terkilan.. kami semua sebagai anak tiada disisi mak di saat-saat akhir mak di dunia ni.. ayah pun takde kat sisi mak.. mak pergi sorang-sorang.. mak pergi.. baru semalam rasanya tengok mak berenang dalam swimming pool.. baru semalam rasanya mak marah aku cakap garang-garang.. baru semalam rasanya tengok mak main dengan Harraz dengan Rifqi.. semua terasa baru semalam.. tapi bila aku bukak mata luas-luas, itu semua sudah jadi kenangan.. yah~ kenangan yang kami semua takkan lupa..

hari ni 9 Mei 2011.. 5 hari dah mak pergi.. semalam hari ibu.. apa lagi yang mampu kami pikir hadiah untuk mak? hanya al-Fatihah yang mampu kami hadiahkan.. dibalut dengan keikhlasan.. dihias dengan senyuman puas.. semoga hadiah ni berguna untuk mak di sana.. AL-FATIHAH..







* we miss you mak..
-

14 comments:

❤NazirahMoktar❤ said...

takziah atas pemergian mak ko syue...Allah sayangkan mak ko..

arezura said...

takziah ye dear..saba bnyk2 ye..

Izatie said...

Banyak berdoa eh :) Semoga roh-Nya dicucuri rahmat . Be strong darling.

Ikram said...

salam takziah..tabahkan hati ;-)

Lady Xeyla said...

teringat lg mase kat teknik dlu pnah ckp... arwah mak syue lawa.. nmpk mude je... x sangka ari nih da xde.. al-fatihah... :(

Syahidah Swarno said...

Salam syue. takziah.
bila baca entry ni sedih gile.

mak sakit ape?

nanakimie said...

takziah...moga rohnya tenang di sana..amin..

tya said...

alfatihah . hope sentiase tabah oke .

saya syamimi said...

takziah syuee..
al fatihah..kuatkan semangat aw!

syuE said...

thanx smue.... semoga roh nya di tempatkn dgn org beriman.. aminnn :)

Anonymous said...

salam syue..king bru trbace entry ni...takziah syue..tabahkan hati n redho dgn sgale ketentuan tuhan..just ingt allah lebih syg kn arwah..al-fatihah..

Mr/Miss sie es eL said...

akak syue...
pykah bru jea bca entry nie...
pykah sebak sgt...
tak dpt bygkn kalo bnda ni jd dkt pykah...
ssungguhnya Allah tak prnh trunkn ujian kalo Dia thu kita tak mmpu nk laluinya..
ntok kak syue... be strong ok...?
tiap yg brlaku ad hikmah dy..

faizal said...

al fatihah
moga rohnya sentiasa dicucuri rahmat Allah

Arya Estinengtyas said...

salam takziah dr saya. Didoakan rohnya senantiasa disisiNya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...