Wednesday, February 02, 2011

Assalamualaikum UiTM [part 4 - LAST]




[Part 3]

laki masuk rumah aku??!?!?!

yes!! hari khamis = 27/11/2011..

ada sportcheck tiba-tiba..pheww~ nasib baik dah bayar sticker barang elektrik..hehehe..abang bob mengetuai kumpulan sportcheck tu..eyh! abang bob? hehehe..tu kawan abang ipar aku..so aku kenal la dengan beliau..dia yang uruskan pendaftaran kolej aku..

dia masuk dengan sorang perempuan..rumah aku ada 4 orang jek duduk..then dia tanya..

"rumah ni 4 orang jek duduk..tapi kenapa macam 14 orang??? "

HAHAHAHA! sorry! rumah kitorang tak bersepah oke..cuma kakak senior sem 6 tu punya barang banyak gila! kak hana..hehehe..2 meja study dia punya barang dengan alat tulis..meja study aku dalam bilik..heeee...

hari Khamis dah berlalu..hari Jumaat paling best!!!! hari last!! heeee..Sabtu balik Ipoh dah..phewwww~ minggu ke-2 life aku kat sana dah stabil..makan dengan housemate..melepak kandang dah selalu..dining pun selalu..kalau malsa jalan, turun jek 2tangga dah jumpa nasik ayam..serius aku gemuk sekarang..HAHAHA!

camne aku tak gemuk..rumah ak tingkat 1..beli makan dekat..pagi minum nesvita..lunch makan nasi+lauk + lauk free abang tu kasi ;p malam pulak pergi dining or kandang..aku makan jek..petang beli keropok lekor rangup-rangup kat fakulti..heeee..bahagia hidup makan jek.. :D

owh! lupa nak cerita..aku selalu beli lauk kat fakulti tuk lunch..abang tu selalu kasi ak lauk free..heee :B hari tu aku dah beli ayam dengan sayur..then dia kasi ikan sekor dengan sayur lagi..semua RM2.80 jek..murah gila kan? memang heaven lah aku makan kat sana..kadang-kadang segan jugak beli kat dia sebab selalunya kalau aku beli mest dapat lauk free..hohoho!!

sekarang sudah selamat sampai Ipoh..dah 4hari pun aku kat rumah..bahagia ada 2 budak kecik kat rumah ni..RIFQI dengan HARRAZ..harraz makin bising..makin berat! makin bolat..umur 10bulan tapi badan dah macam setahun punya umur..Rifqi pulak asyik kentut then berak jek..hahaha..seronok!!!! :D


alhamdulillah..bahagia aku dengan hidup sekarang..seorang pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Rekod di Universiti Teknologi Mara Puncak Perdana dan mempunyai 2 orang anak saudara yang comel :)


korang yang sudi baca tolong doakan kejayaan aku oke! hope aku dapat habiskan degree aku dengan jayanya..!!! pointer cantik tiap sem! tolong doakan oke! TERIMA KASIH sangat-sangat :)



* tak semua yang kita nak kita dapat..berdoalah dengan bersungguh-sungguh..semoga Allah memurahkan rezeki kita..cepat atau lambat yang membezakannya :]

5 comments:

Ja a B r a i n s t o r m said...

moga berjaya buat degree..

ceh.. laki masuk umah.. ingatkan dia sesat ke pe..

LehaMY said...

gud luck di uitm arh . hehehe :D

fyka said...

tudia smngt siap bersiri hah kisah uitm hutan tu.haha

Ain Atika Zailani said...

aminn....=)

syuE said...

jaA : hahahaha..tade mknenyer die sesat weyh!

leha : tq dear :)

pka : semangat! :D

ain : aminnnn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...