Thursday, September 23, 2010

Bibir saya tak seksi | Tips


For those yang bibir dia pucat, kering, merekah, hitam, n tak menarik..sila ikut tips ini..

tahu tak kenapa bibir hitam? bibir hitam adalah disebabkan pemakaian lipstik yang mempunyai bau atau rasa yang nyum-nyum-nyum!!! so..pasni jangan beli lipstik yang ada rasa, bau yang nyum-nyum-nyum tu taw!!

before beli lipstik, sila hidu dahulu..kalau bau dia macam sedap tuk dimakan, tak payah beli..ngeh3! tambah-tambah yang rasa buah-buahan, adoiiii..macam kanak-kanak punya lip balm da aih!

so, ini petua yang pertama :

i) Sapukan madu ke bibir selama lebih kurang 15 minit..Kemudian bilas dengan air..Kalau nak biarkan pun boleh..Cuma mungkin kita akan rasa kurang selesa atau mungkin juga bibir akan digigit semut nanti..nampak sangat madu korang pakai tak original kalau kena gigit semut..HAHA!

petua yang kedua :

ii) Sapukan ubat gigi ke bibir 3 minit sebelum mandi..Di samping memerahkan bibir, ubat gigi ni juga boleh membuang semua kesan lipstik pada bibir anda..(semalam aku buat before tidur..ngeh3! )

petua yang ketiga :

yang ini cara moden..HAHAHAHA!!


so..nak bibir seksi??? cubalah! heee~

15 comments:

yuyu said...

trus jd lisa surihani..hehe

Mr feckry said...

bibir gua macam mana pula

syuE said...

yuyu :kalau lahhh~ haha.

feckry : errrr..boleh jek try kowt..haha

nadia said...

hahha.. terus rasa nk mcm bibir angelina jolie.. boleh xsyue? huhuhu

syuE said...

haha..ta sure la boleh ke tak..try la dlu..ngeh3

bay said...

zue dak dorm here a.k.a Bay, wei ko,ak pakai simplysiti yg lips&gloss tu. dia nyer lipstik xde bau, but glossnye tu bau cam kacang2 gitu+bau olive oil.. sumpah kau,lipstik ni bez giler..So,ak pk bau wangi dari gloss ni tak memudaratkan.. jenuh ak pk pkataan lain selain dari MEMUDARATKAN tu hah.. - )

bay said...

masa drjh 6 dulu 1st time pakai/beli lip balm gitu,ak pkai MENTHOLATUM nyer produk la. kalau bibir kau mrekah+pecah2 tu try pakai lip balm ni sure mrekah+pecah2 kat bibir tu akan hilang. Pjg giler komen kan..haha.Keep blogging Syue,ak silent readers ko. -)

syuE said...

bay : hahaha..so mne 1 kne pkai ni? heeee~ thanx ya!!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nasib baik aku lelaki

ardinihumaira said...

sila belanja dni ye syue.. dni nak 10 sebab nak bibir cekci hik3

syuE said...

brutal solo : kalo laki npe? haha

dni : erk! byknye!!

bay said...

ak pakai tips DianaDanielle.D kate sapu je cuka getah..Kompom bbir jadik lagi mulus.. Bahahahah

syuE said...

gler ke? HAHAHAHA!!!

♡ Sutera Kasih ♡ said...

minum air byk2 hehe

Anonymous said...

saya seorang lelaki.. smoker. tp bibir saya merah menawan. rahsianya.. selalu basahkan bibir dengan lidah dengan menggunakan teknik menjilat. dan banyak kan minum air utk elak bibir kering. gunakan hujung gigi utk gigit lapisan luar bibir yg nipis. bila kulit terkupas.. akan digantikan secara automatik dengan kulit baru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...