Thanks Followers :)

Tuesday, August 24, 2010

Tips Cara Mengatasi Ketiak Basah.

hahahaha!! korang punya ketiak pernah basah tak? tak pernah? confirm penipu besar! dulu masa jalan kaki pergi kelas, aku ngan kawan-kawan selalu tengok ketiak masing-masing sape lagi basah..muahahahaha!!

aku terrrrr jumpa tips ni..

Pengenalan :

Ketiak yang selalu mengeluarkan keringat berlebihan memang sangat mengganggu penampilan apalagi jika berbau. Jadi Bau Badan. Bahkan bagi beberapa orang, keringat berlebihan ini terkadang menjadi peyebab utama munculnya perasaan rendah diri. Tentu saja selain gigi kuning atau hitam.

Ini adalah cara-cara untuk menghilangkan masalah KETIAK BASAH:

Tips mengatasi ketiak berkeringatMenggunakan deodoran untuk mengatasi masalah ketiak basah berlebihan memang boleh-boleh saja selama tidak terlalu sering sebab kurang baik. Dalam mengatasi masalah ini, gunakan saja bedak di ketiak setelah mandi. Tapi yang harus diingat, jangan tabur bedak pada ketiak yang masih basah. Keringkan la ketiak tu dulu..(yang ni jangan ikut..taruk bedak dekat ketiak boleh menyebabkan ketiak hitam..hahaha)

Cara lain yang ialah yang boleh anda lakukan adalah dengan minum campuran telur, cuka, dan madu. Ramuan atau campuran ini sebaiknya diminum secara rutin selama seminggu sebelum sarapan. (sanggup tak? macam susah jek nak follow..)

Ini cara lain lagi..korang pakai deodoran apa? stick? roll-0n atau spray? kajian menunjukkan pakai spray adalah lagi baik dari pakai stick atau pun roll-on..ini kerana, jika anda pakai stick, terdapat lebihan-lebihan melekat kat ketiak anda..untuk roll-on pulak, kena tunggu kering baru boleh pakai baju..iklan cakap kering cepat tu menipu jek..aku kepak-kepak tangan tak kering-kering jugak!! (tolong jangan bayangkan ok!)

Lagi!! jangan pakai baju yang terlalu ketat dibahagian ketiak kerana ia akan meransang ketiak anda laaagi berpeluh..lagi pown pakai baju ketat dosa..ngeh3!! :D


13 comments:

Amir Izzat said...

wah! hhahahaha..nasub baik ketiak amir tak basah ..kecuali lepas mandi..kuang2

syuE said...

haaaa..amir tipu la tu ketiak ta basah..haha~

yuyu... said...

aku baru jer tukar roll on deodoran ke spray deodoran!mmg berkesan...
1 lagi jgn pkai bju akler cerah2 mcm biru muda,pink..nnt basah mmg nampak..kah3

syuE said...

kena gagah la pakai itam jek pasni oke..haha..

diraja22 said...

tp tabiat tengok ketiak orang, ada ke..

syuE said...

hah???

Daina said...

suka tips yg terakhir tu...jgn pakai baju ketat2
hahaha

syuE said...

hahaha..syue p0wn suke :D

farhan said...

haha..ketiak aku kalau berpeluh basah tu.gatal pulak tu...mcm mana hilangkan gatal.dtg la blog aku..klik iklan nuffnang http://wideareas.blogspot.com/

ARB said...

Thanks So Much for the info
Maybe this is working for someone need outthere. Success for u
Stop Keringat di http://stopkeringatberlebih.com

mazni nurani said...

klo nk hilangkan bau ketiak dan hilangkan ketiak basah just email me mazninurani@ymal.com...fb mazninurani...t saye bg cre....simple tw...

Aira Rahman said...

Hahahaha ... Teroxxx laaa

aisyah nasiruddin said...

tq 4 sharing :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...