Saturday, December 04, 2010

Macam mana nak femeskan blog.







ok..first aku nak tanya..korang nak jadi femes macam sapa? haha..then aku nak tanya lagi, blogger-blogger yang femes tu dah berblogging berapa lama? sebulan? 2 bulan? no! no! no! bertahun oke!!!!

bermakna..tak payah la kecewa serta gundag gulana kalau berblog selama 3 4 bulan tapi tak femes lagi..sabar la..bukan senang nak UP..

untuk blogger baru macam aku, kita kena la rajin..rajin update..rajin blogwalking kat blog orang..bukan jadi stalker tapi promote link blog korang kat blog mereka..kalau promote kat blog blogger-blogger femes lagi bagus!!

nak femes, penulisan mesti la bermutu..jangan la dok carut bukan-bukan..macam aku, aku lebih selesa tulis tentang diri aku sendiri..apa aku buat..apa aku alami..pedulikan apa orang nak kata..mereka tu semua CEMBURU..fikir positif beb!

terima la kritikan dan kutukan..nak berjaya mesti ada kesalahan..mana ada orang berjaya terus berjaya tanpa lalui kegagalan..chill! setiap kutukan membawa keberkatan..HAHA!

follower..kalau follower ramai, tu bonus lah untuk korang..kalau follower sikit, sila bertungkus lumus..korang tahu apa guna follower? follower adalah orang pertama yang menyedari ada nya entry baru kat blog kita..kalau tajuk menarik, confirm diorang klik view blog kita..tingkatkan trafik..kalau ada nuffnang dan diorang klik..boleh tingkatkan $$$$$ :D

aku berblogging secara serius adalah dalam 6bulan..and guess what! nuffnang aku lagi seringgit nak capai RM50 :) wink2! alhamdulillah..biar orang kata kita membazir masa membazir elektrik, yang penting kita dapat hasil,.diorang mengata tak dapat apa pun..KEH3!
apa-apa pun..usaha tangga kejayaan..KEEP IT UP !!!!!

orang yang memandang dalam jangka masa pendek hanya akan rugi untuk jangka masa panjang..think about it!



32 comments:

meaw said...

terima kasih darl ;)

paan said...

yup , blogging memerlukan kesabaran yg tinggi. selamat berblogging. Jom dpt blog aku yg xfemes.

Entri terbaru->Siapakah Anak Bill Gates ?
Siapakah pemilik matahari ?

cik enon lalalaa said...

ko stat berbelog bile syue?
berapakah umur blog anda?
hahahhaa

ardinihumaira said...

wah bagusnya tips syue :) semoga berjaya!

syuE said...

meaw : ur wlcome :)

paan : hehe..sabar2..haha..

ainun : da lme da..taruk iklan nuffnang yg bru 6bln..haha..

dni : yeay!! :)

yuyu said...

wahhhh syue!tahniah,,,

Wan Gerrard said...

thanks for ur advices ^_^

Amirrah Zawani said...

yeap2.. betul2..
i pun 6 bulan berblogging dapat lah dalam RM94.. ok lah tu kan drpd xda apa.. :)

twinkle twinkle said...

betul2,,sumenye bermule dr bawah :)

cik enon lalalaa said...

ak da berbelog 3thn beb..
letak nufnag dh setahun kot..
tp ak mls nk promo sgt..

farahbazilah said...

tq 4 da tips :D

syuE said...

yuyu : hehe,,TQ!!

wan : ur welcome :)

amirrah : waaa..lg byk dr syue..hehe..c0ngrate!! :)

twinkle : yup2 :)

ainun : ceit!! no wonder la ko tade income..hehehe..

farah : ur welcome :)

~~ Cik Muda Enny ~~ said...

mari2 m'femeskan diri..
hihihiii..
ayooo...
xreti wat income itu..
malas da..
heheh :)

syuE said...

hahahaha..jgn la mls!! :))

STXU said...

Oooo...macam tu nak femes rupanya...heheheh

farhan said...

salam,mcm mana nak tau yg kita nak capai dlm rm50...

arezura said...

wahh bagus tipss nie..st dh berblogging dh dkt sethn lbh kot..tp mmg ssh sgt2 nk up traffik..rase cm dh malas nk blogging lg..

De'din said...

wehuuuuuuuu !
tips dri blogger famous,,
nak kena guna ni,, eheh

ape lu nak kate? said...

Wah..Mcm tu ke..Sy Blogger baru..Wlapun da lme sign up..tapi bru jek nak mule..haha..kelaka..Klu Ade mse..jguk2 la blog saye ok!..
Apakitanakkata.blogspot.com.(Support ISLam)!

siti said...

amat berguna utk blogger baru mcm sy ni..
Tapi klu blog utk biz plak ade tips tambahan tak?

Cik Alus said...

Tips yg amat berguna utk blogger mcm sy ni..
Tp kalu blog utk biz plak ade tips tambahan tak? :)

one-i said...

useful for me thanks :)
come visit and shop :)

http://fashionistaisyours.blogspot.com/

Scha osman said...

betul tu....kalo sebulan 2 xfemes kena up kan lgi pretasi hehehe

Wawa said...

tHANK FOR SHARING INFO..jemput jengah ke blog saya..http://corakcorekwawa.blogspot.com

grafika xperiment said...

thanks 4 sharing, sy pun baru nk berblog ni.. actually 5-6 thn dulu pernah aktif.. lps tu tgglkn cmtu je n now buat blk utk cuba berbisnes sket dgn kemahiran yg ada.. jd tolg la bg tnjuk ajar dn nasihat kt blog sy tu. :)http://grafikaxperiment.blogspot.com/

Coachku said...

nk beli beg COACH?

feel free,check out blog sy yea do support me!;D
http://coachku.blogspot.com/

onestopcentreshop said...

thanks for the info..^^

ada masa jenguk lah,
http://onestopcentreshop.wordpress.com/

nur sheli said...

tq for sharing...ni nak promote gak lak buat adik2 syg kat luar sana sape nk gebu gebas cm adira leh la singgah tgok testimoni kat blog akak ye http://www.snedemileq.blogspot.com/p/blog-page.html

aida nabiha said...

bagus entri nie..teruskan..sememangnya pemikiran yg positif mampu mendorong kite ke arah kejayaan..tengkyu kak !

Aku Dia said...

Owh macam tu ea..uhukkk

sara -i said...

nice article. ada masa jenguk lah blog sy :) www.sara-i.blogspot.com

Wan Aidanuranis said...

ossem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...