Thursday, November 18, 2010

Cara tukar word "comment"..

salam~

tadi bukak formspring ada pulak yang bertanya macam mana nak tukar ayat comment kepada ayat pelik-pelik macam aku kat bawah tu..(kutukan dan kritikan).. Cik Ayuri yang tanya..siapa ye??




Kat bawah ni cara-cara dia..nak besar lagi sila klik gambar..terima kasih :)


1st..masuk Dashboard blog dan tekan Design.


Lepas tu klik edit seperti gambar di bawah ni.


lepas klik edit akan keluar 1 popup macam kat bawah ni..kemudian edit lah ayat apa yang anda suka di ruangan yang telah disediakan.


Selesai edit tekan button save..kemudian tengok lah kat blog anda dibahagian komen..ada tak?




berjaya? Harraz mengucapkan tahniah kat korang..hehehehehehe :D


3 comments:

Zulfahmi Abidin said...

ade kekurangan kat entry nie.kalau bagi mereka2 yang pakai 3rd resource macam amek template dari website2 lain.dye kene cari dan ubah sendiri kat dalam edit HTML dye tuh.pape pon.kalau dye dah boleh ubah bagus lah.hehehe

Terkini:
1. Bila Aku Jumpe Perempuan Yang Aku Benci
2. Selamat Hari Raya Aidiladha
3. Perempuan Tuh Tak Boleh Tahu Yang Seluar Aku Koyak

syuE said...

laaa..yeke? tatw plak..ingtkn ni 1 1 nye care..syue bt care cmni..da org tu tnye..syue jwb jela cmni..haha,.

btw..thanx fahmie :)

Hajar Nordin said...

dah dapat tukar tanx =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...