Tuesday, November 02, 2010

kalau nak cantik...

bangun pagi.

- bangun pagi, senyum meleret macam baru lepas kena ngorat,

- bangun pagi, minum air masak banyak-banyak macam baru lepas mimpi duduk padang pasir.

- bangun pagi, cuci muka dengan air suam..ah! heaven gila sebab sekarang musim sejuk..aku duduk jepun..sekarang musim salji..menggeletar beb! <-- sah tipu!


time lunch.

- time lunch, makan makanan yang berkhasiat.

- time lunch pergi lah menikmati udara segar, tak payah over rajin duduk dalam office.

- time lunch bawak-bawak la pergi solat zohor..air sembahyang boleh mencantikkan dan menyerikan wajah..tak percaya? kolot lah ko ni sebab tak percaya...


time balik kerja.

- time balik kerja, drive dengan tenang sebab kalau kalut mesti muka korang akan kedut.

- time balik kerja cuba pasang lagu yang romantik, dalam kereta tengah jem anggur boleh senyum layan feeling sorang-sorang..hilangkan stress..

- time balik kerja..owh! ini kalau balik kerja awal la kan..singgah la taman kejap..tengok tumbuhan hijau..best owh! mata korang nanti cantik jek..hehe..


*tu antara tips-tips nak cantik yang sangat berguna untuk aku setelah menjadi pekerja yang kena bangun pagi-pagi..

* walaupun aku masih juga tak cantik-cantik, tapi Fahmi Naim kata aku comel..haih, berbangga..alhamdulilah la kan bf sendiri suka..HAHAHAHA!!



HAHAHAHA!! aku tak pernah curang..aku tak cantik la ea? HAHAHA!

6 comments:

iamnerves said...

ohh!!...tips kat atas memang sy amalkan...
no wonder la sy kelihatan cantt...errr...kacak!
(ok..ni komen over perasan-_-'')

fendy said...

hey,
tu just kajian je.
mane boleh clasify die cantik n mesti curang. :P

syuE said...

nerves : hahaha..sgt perasan oke..haha!

fendy : hehehehe...

Puteri Dyla Qistina said...

wargh!
Seb bek saya tak cantik! kui3 ;D

Mila Ahmad said...

statement kt atas 2 cuma kajian
sebetulnyer ia terletak pda nawaitu sese0rang...
yg pnting sy xcurang hahaha...(sempt ag nk c0ver diri kui.kui.kui..)

syuE said...

dyla : hahaha..smue pakat ngaku ta cntik..hik3..

mila : hahahaha!! bgus3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...