Sunday, April 15, 2012

Karisma event - Pentingnya perbandingan agama.





Assalamualaikum ^^


hari ni aku pergi UiTM Shah Alam. follow event Karisma. event tu takde la gempak macam event pergi Pullman Hotel tu. ni lebih kepada ceramah. tajuk event ni


Ceramah Santai : Pentingnya Perbandingan Agama
Penceramah : Brother Lim Jooi Soon








oi! pikir leklok sikit. ni bukan ajaran sesat taw. brother Lim ni mualaf taw. so takde istilah ajaran sesat kat sini ye. program ni bagus la untuk kita umat Islam yang lahir-lahir memang dah Islam. biar insaf sikit. hihi.


bila bro Lim ni bercakap, baru lah aku sedar betapa aku hanya Islam pada keturunan sahaja. apa dia tanya semua aku senyap takde jawapan. ya Allah. jahilnya aku kan. sob ;'(





dalam bas uitm. ini first time aku naik bas uitm selepas 3sem aku berada di uitm. sedih kan? hahaha
( yang ramai-ramai kat belakang tu budak group A record part 3. kami sebagai budak record group B part 3 toucing dengan budak group A sebab pergi Bukit Cerakah tak ajak kitorang. sadissssssss!  )


almaklum lah. nama lagi first time so banyak lah camwhore nya. hihi. with afika balkis :)

again. HAHAHAHA!


biasalah kan. bila kita join benda baik ni setan tak suka. dipijak-pijak mata aku suruh tidur. so, time sesi tayangan video tu aku dengan lena tidur. pergh! dah la lampu ditutup. memang lena la kan. hihi. masa mula-mula tayangan aku masih mampu bertahan. tak lama lepas tu aku pun tak sedar apa dah. ouh! aku tidur rupanya. haha! teruk ko syue!




masa ni tengah setting apa-apa yang patut. sound problem la pulakkkkk~


KARISMA! :))


ceramah ni lebih kepada untuk penganut agama Islam dan Kristian aku rasa. aku rasa lah sebab aku kan mamai-mamai masa tu. Islam dan Kristian ni sebenarnya sama jek. cume Kristian ni dah kepada syirik sebab dia puja Isa a.s . masa aku join Kemahiran Insaniah hari tu, ustaz tu cakap, satu hari nanti bila mana Nabi Isa a.s turun ke bumi, semua Kristian akan menganut agama Islam. ok, tu jek aku tahu. untuk keterangan lanjut sila tanya kepada orang yang lebih arif ya. :)






bro Lim sedang mengtempiaskan ilmu kat kitorang :)



dalam ceramah ni banyak la pasal agama yang dikupas dan dikupas dan dikupas lagi. program ni Q & A antara bro Lim dengan student yang hadir. aku tak tanya soalan pun. lebih kepada pendengar setia. keh3 :D





balkis ngan sape eyh? lol~ lupa pulak nak tanya nama... hihihi.




kami yang rajin dengar ceramah di pagi ahad :D



dari seksyen 2 nak ke kl central kena naik bas ni taw. hahahaha




yang tengah tu senior karisma wakil puncak perdana tu. tqa namanya.





masa pergi naik bas uitm. time balik malas nak tunggu bas uitm. ada ke nak ambil pukul 5. takde maknanya nak tunggu situ sampai pukul 5. then decide balik sendiri jela naik rapid KL. hihi.


ok, settle program Karisma yang ke-2. program Karisma yang ke-3 coming soon :))



* tadi jawab kuiz jepun. dengan selamba tak baca terus jawab. confident. sekali dapat 2/5 jek. hahaha! padan muka kau syue :P



-

4 comments:

Aretikz said...

Wah.. bgusnya.. majlis ilmu yg dinaungi oleh para malaikat ^^

Yang penting kita jadikan diri kita yang terbaik ^^

syuE Syuhaidah said...

:))

insyaAllah..

tqa said...

ehemm!! hai saya tqa, sp nak kenal tinggalkan no fon. HAHAHAH!

Thanks syue for loving Karisma Jasa. Teruskan bersama Karisma smp bebila! :) <3

Nurul Syuhaidah said...

tqa : gedik pulak ko promote dri.. hahaha.. erm.. insyaAllah. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...