Sunday, July 03, 2011

eeee.. hidung ko banyak black head.



ekele. macam la hidung dia suci murni sangat. ta nampak sebab make up ta payah la nak bangga. haha! aku rileks jek tunjuk hidung aku ada black head. kau peduli apa!



tet!






perlu ke? haha.. biar pun kita cakap tak kisah tapi ayat tu makan dalam jugak kan? mesti balik rumah terus bedek (tengok) hidung. then baru perasan banyaknya bintik hitam! ada bulu roma lagi.. HAHAHAHA!

ada cara tak??? adaaaa!! aku baru jumpa tadi lepas usha-usha youtube.. hehe.. korang perlu guna 2 benda jek.. UNFLAVOR GELATINE dan SUSU! apa-apa susu pun boleh.. jangan susu ibu sudah :P







dah usha?? hah?? tak dapat tengok?? internet slow?? owhh.. tak mengapa.. meh kakak syue cerita. HAHA! rasa macam aku dah tua =.="



1- masukkan satu sudu gelatin kedalam bekas.
2- masukkan satu sudu susu (yang telah dibancuh) ke dalam bekas yang berisi gelatin tadi.
3- then kacau bancuhan tadi.
4- masukkan bancuhan tadi ke dalam mikrowave dan set time selama 10saat
5- bancuhan tadi akan nampak cair. ambil berus mekap yang korang dah tak pakai.
6- ambil bancuhan tadi dan tempek-tempek kat hidung korang. (make sure bancuhan tu tak panas sangat)
7- tunggu sampai kering.
8- dah kering, korek-korek laaa.. best!! hehehe.. nampak la segala sampah kat hidung tu tertanggal. yeah!!!




selamat mencuba :DD

3 comments:

muhamad hanif said...

resepi rahsia ?

Mr feckry said...

eh wa pun banyak la

Nens Collection said...

gelatin nk carik mane..he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...