Friday, August 05, 2011

Dilema Shopping Online.


Assalamualaikum ^^


sape sini suka shopping online? aku suka! banyak kali la aku shopping online. hehe ;p


source by Google



tapi aku selalu mengalami masalah kurang keyakinan diri. *eceh


ini kerana, bila satu-satu item tu harga dia sangat murah, otomatik otak aku pikir TIPU! then aku takut nak beli. bila harga mahal, pun aku tak beli. sengal bukan?


ni antara sebab kenapa aku selalu mengalami dilema nak beli barang online :


1. harga murah gila! contoh baju kita carik selalu harga rm30 ++ tapi dia jual rm20!!!

2. info dia tulis dalam bahasa cina. errr~ aku susah nak percaya. haha!

3. friendlist dia tak ramai. and kadang-kadang dia yang add kita. item dia jual murah gila!

4. kita tengok baju tu kecik jek model tu pakai tapi dia cakap muat sampai XXL!

5. takut tak muat.

6. tengok model pakai cantik aku pakai cam pokok krismes.

7. dan yang selalu bermain di fikiran, DORANG NI BETUL KE TIPU?




ni semua kerana nila setitik rosak susu sebelanga. aku tak pernah kena tipu tapi member aku pernah kena tipu bila shopping online ni. bila dia dah cerita kat aku, aku pun jadi was-was tetiba. tapi hati memang nak beli. tambah-tambah RM20 tu :DDDD murah gila!

source by Google


source by Google





and sekarang aku dah mula yakin shopping online. so far aku selalu shopping kat instagram. lagi satu site yang aku suka gila NILE! Item murah gila!!! dah la murah, baju cantikssss. plus tak mungkin tipu. ihiks. beli kipas pun aku beli kat NILE tu okeh. trust me :D


ok, last. HAPPY SHOPPING. lol ~


-

6 comments:

miss_kayrul said...

kamu nk bli bju on9 ke syue? kalu beli bju kmu kne tgk measurement dlu muat ke x..ukur gne pita tape tu..selalunyer ak wat mcm tu kalu bli on9..hehehehe

ghab van hal said...

nak buat mcm mana, mmg tu dilema online shopping..happy ramadan there..

AzlanYussof said...

Boleh beli secara online di penjual yang baik. Mcm eBay.com.my..saya banyak beli barang kat sana.Kalo kene tipu, bleh buat laporan sbb eBay ada maklumat si penipu ni..

BLADE EDGE said...

salam... pertimbangkan sewajarnya sblm buat kputusan utk beli.

jln selamat, baik pegi sndiri ke kedai jual barang tu drp shopping online. yg online ni mcm2 org blh tipu..

selamat berpuasa :-)

Abe Goreng said...

Aiyo.Dilemma gak ni.Abe pernah gak beli sweater n baju sume xpnh kne tipu lg la coz sblm nk beli tu abe tgk komen2 org yg pernah beli dgn pembekal tu. So kalau ok baru beli.:D

http://www.quitor.com/wp-content/uploads/2010/04/Divainas-bildites-31.jpg

syuE said...

nasrah : haruslah weyh! ta ukur cmne nk taw.. hahaha

ghab : tula psl.. hehehe

azlan : kat ctu cmne nk shopping? tatw.. hahaha

blade : mls nk kuar mslhnye ;p

abe : hmm.. kne wt cmtu pasni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...